Pachypodium – THE caudiciform collectors plant

Övrigt Pachypodium

Pachypodium

Under säsongen 2019 har vi importerat mycket frön av en vacker och intressant art som heter Pachypodium, vilken tillhör familjen Aponyaceae. I denna familj ingår även arten Adenium (ökenros) som vi odlat under många år.

De flesta pachypodium är sällsynta i odlingar men ibland kan den ses i handeln under namnet “madagaskarpalm” eller “ökenstjärna” vilket brukar vara sorten Pachypodium lamerei.

På AdeniumBigBay odlar vi nu många nya varianter av pachypodium och under växtsäsongen 2020 kommer vi att introducera flera sällsynta och vackra sorter. Under våren kommer vi att lägga ut plantor i vår webshop, april / maj är tidpunkten för start av försäljningen.

 
Vi vill gärna introducera denna art till alla kunder och kommer att publicera artiklar med intressanta fakta mm nu under vintern och hoppas det stimulerar ert intresse för denna fantastiska art till kommande säsong. Läs och hitta din egen favorit.

[doc id=3457]

Öppet hus 2019

Övrigt

Lördag och söndag 8-9 juni har vi öppet för försäljning och visning av våra ovanliga och speciella plantor, odlingstillbehör som lava, perlite, gödning och mycket annat.

Vi säljer unika handdrejade terrakottakrukor från egen tillverkning. De passar mycket bra till suckulenta växter bl a.

Det finns även andra växter som tomat- och chiliplantor att köpa. I vårt trädgårdscafé bjuder vi på fika.

Välkommen mellan kl 11-16

Euphorbia francoisii

Övrigt

Bok om Euphorbia francoisii

Vår thailändske vän, odlare och växtförädlare har nyligen kommit ut med en fantastiskt vacker och innehållsrik bok om släktet Euphorbia francoisii. De plantorna är än så länge ganska ovanliga här i Sverige. I denna bok kan man följa Santiporns upptäckt av detta fascinerande släkte och hur han genom många års outtröttligt arbete korsat fram nya varianter och färger.

Santiporn Sangchai

Boken har många fantastiska bilder och beskrivningar av hur olika nya varianter korsas fram och även hur man odlar och förökar dem.

Euphorbia francoisii varianter
Euphorbia francoisii varianter
Ur boken om Euphorbia francoisii
Ur boken om Euphorbia francoisii

Denna upplaga finns tillgänglig på engelska, kinesiska och thailändska och är på 128 sidor.

Kontakta oss på AdeniumBigBay om du är intresserad av att köpa ett exemplar. Plantor av Euphorbia francoisii kommer du att kunna köpa av oss senare i vår och sommar i vår webshop: Webshop AdeniumBigBay eller vid våra öppet husdagar i sommar.

Vårsådden gror

Övrigt

Adenium socotranum

Nu är årets odlingssäsong redan igång. I sålådorna börjar olika sorter gro i sin egen takt. Vissa har bråttom och tittar upp direkt medan andra arter tar längre tid på sig. Det svåraste är som alltid att få plats med allt spännande som finns att försöka sig på att odla. Det är alltid roligt med nya sorter.

Adenium socotranum
Adenium socotranum

För att inte tala om när det blir dags att skola om alla småplantor och de plötsligt tar VÄLDIGT mycket mer plats. Att använda värmemattor och bra tillskottsljus är ett måste för att lyckas med försådd på de här breddgraderna. Och än så är det långt till vår, varannn dag vår och varannan dag vinter fortfarande.

Dorstenia foetida
Dorstenia foetida