Välkommen till AdeniumBigBay

Vad är Adenium?

Adenium är ett släkte i familjen oleanderväxter och består av cirka fem arter som ursprungligen kommer från södra arabiska halvön och Afrika.
Växten är av typen suckulent, det vill säga en växt som kan magasinera vatten. Den är städesgrön, vilket innebär att den, under gynnsamma förhållanden behåller sina löv året om. En Adenium har potential att bli relativt stor, 1-3 m hög! Bladen är spiralt ordnade mot spetsarna på skotten, lätt läderartade i strukturen och ca 1 dm långa. Blommorna är rörformade, 2-5 cm långa och klockan kan bli upp till 10 cm lång. Blommorna är normalt röda eller rosa, ofta med en vitaktig rodnad utåt i halsen. Idag har många hybrider tagits fram som har stor variation i form och färg som du kan läsa mer om på den här hemsidan. I filmen nedan berättar Tom hur man sköter sin Adenium. Filmen är på engelska men saknar tyvärr svensk text.

AdeniumBigBay

AdeniumBigBay är ett företag som främst inriktar sig på växtsläktet Adenium och dess underarter, men med tiden även kommer att kompletteras med andra intressanta och sällsamma växter. Om du gillar annorlunda växter med otrolig blomprakt så är Adenium något för dig. Växten är för närvarande tämligen okänd i Sverige, ja i hela Norden och med denna hemsida vill jag introducera något nytt och väldigt inspirerande. Adeniumväxten är verkligen något värt att bekanta sig mer med, så läs gärna beskrivningar samt njut av bilderna under de olika underarterna. Jag hoppas att du kommer att inspireras av denna hemsida.

Välkommen!