Årets frösådda plantor

Obesum

Nu har årets fröplantor börjat växa till sig och är snart redo för försäljning. Den senaste veckan med sol och värme var verkligen efterlängtad och det märks på plantorna att de gillar värmen.

Rosy adenium
Rosy adenium

Nytt för i år är att vi odlar adenium i lava (pimpsten) en Isländsk lava som har gett oss utmärkta odlingsresultat med andra växter och nu ska adenium få visa hur de trivs med materialet. Mer om lava / pimpsten kommer i en artikel inom kort, vi börjar sälja detta substrat redan i år. Den kommer att säljas i 3-liters påsar i webshopen och även i 20 liter förpackning för avhämtning hos oss.

I webshopen finns snart olika adeniumplantor att köpa. Dessa på bilden är Rosy adenium mixade färger, sedan kommer även årsplantor av arabicum att erbjudas i shopen. Tyvärr frös många äldre adeniumplantor i vintras på grund av värmeproblem, men vi har en hel del 1-2 års plantor som har klarat sig och börjar vakna nu. Det är en mix av fina arabicum som återfinns bland urvalet i fröförsäljningen, men många fler plantsorter kommer att erbjudas, håll utkik i webshopen så kommer snart dessa ut till föräljning.